Direktlänk till inlägg 16 april 2013
351 kcal/portUr MåBra nr 12 2009
2 port
1 liten hackad gul lök
1 tsk olivolja
300 g blomkål i bitar
100 g potatis i tärningar
4 dl grönsaksbuljong
50 g valfri smaksatt cream cheese, max 12 %
1½ dl lättmjölk, ev. låglaktos
Servera med:
4 skivor knaperstekt kotlettbacon
100 g grov baguette, ev. glutenfri
Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Tillsätt blomkål, potatis och buljong. Koka upp och låt sjuda ca 10 min tills potatis och blomkål är mjuka. Rör ner osten, mixa soppan och tillsätt mjölken. Värm utan att koka.
men jag tog inte i mjölk eller cream cheese :) jag gjorde en vetemjölsredning och mixade sedan allt och tog inte bröd till :) någon måtta får det vara :) men det smakade jätte bra :) min blev lite färglös och tråkig men smaken var helt okey :)
något jag rekomenderar :)
Då jag råkade somna sent för att jag lyssnade på musik är jag idag katastrof trött :) har bestämt mig för att försöka sluta svära så mycket son jag gör :) jag är lycklig och glad och snart är vi tillsammans :) jag borde gå in och dusha men just nu är...
Idag har jag bara 2 lektioner :) och så ska jag jobba med tekniken med en vikarie :) vi ska skriva ut prov och de case vi gjorde förra veckan :) dessutom så är tanken att vi ska rätta massa teknikuppgifter som inte rättats ännu :) så det hoppas vi ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|